Прв сингл, преработка на изворната “Со маки сум се родила” на MusaiQ

Мозаично музицирање е кредото според кое делува овој несекојдневен колектив. Музиката која ја креираат претставува легура од стилови поврзани со специфична нишка која всушност е срцето на овој состав. Македонскиот
фолклор, како непресушна ризница на инспирација е поводот за оваа храбра преработка на бессмртната “Со маки сум се родила”…

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=MTY4mswppQI” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=5GbWk–Cv0Q” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=1fh5C8lTA8A” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?t=303&v=4dK_SEerPQo” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”no” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=l5eyLMASbkE” width=”720″ height=”520″ controls=”no” showinfo=”no” rel=”no”][/su_youtube_advanced]

Членови на групата MusaiQ се:

Kalina Velkovska – вокал
Aleksandar Dziger Vancovski – тапани
Petrovski Ivan – гитара
Petar Lukić – клавијатура
Bochvarov Nikola – бас

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.