Интересни факти за мажите

Да не бидат само жените на тапет со фактите кои ги објавивме, денес решивме да објавиме и факти за мажите (да не се осеќаат запоставено). Па, да се насмее малку, а и да научиме нешто ново за посилниот пол…

1. Просечниот маж има 50% повеќе мускулна маса и 50% помалку масти во споредба со просечната жена.
2.Според некои антроползи, способноста на мажите да го сфаќаат татковството е една од клучните разлики помеѓу мажите и животните.
3.Во првите 6 недели од зачнувањето сите човечки ембриони се развиваат како девојки. Потоа, кај ембрионите од машки пол генот SRY во хромозомот Y почнува да произведува андрогени, првично тестостерон, кој го стимулира развојот на машки полови знаци.
4.Секоја работа може да предизвика заинтересираност кај мажите ако е поврзана со опасност.
5.Мажите зборуваат 3 пати помалку од жените.
6.Кога подаваат рака, повеќето мажи ја подаваат со дланката нагоре, а жените обратно.
7.70% од мажите почнуваат да хрчат после 30-тата година од својата возраст.
8.Мажот живее безгрижно се додека не се ожени, кај жените тоа е обратно.
9.На мажот треба да му кажете точно што сакате. Во спротивно, никогаш нема да погоди.
10.Како жена, мора да ги заборавите грешките кои ги направил. Кога ќе ја завршите расправијата, не се враќајте назад.
И за крај:

Никогаш не смеете да ја критикувате неговата мајка!

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.