ЗЕМЈОТРЕС 4: Фестивал на независна музика

ЗЕМЈОТРЕС 4
Фестивал на независна музика
сабота, 6-ти февруари 2015, почеток: 19:00
Младински Културен Центар

Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од 69 Records, Направи Заедно и ПМГ Рекордингс, тоа е потполно отворен концепт, на кој постојано се приклучуваат релевантни чинители на нашата алтернативна сцена. Токму таа сцена е единствената во Македонија која музиката ја сфаќа и третира како уметност, борба и национално богатство. Ако ова ви се чини разумно и интересно, приклучете се на Земјотрес.

Настапуваат:

ДЕНСИНГ САЛА
20:20 – 20:40 SPANK
21:00 – 21:20 Project: Orpheus
21:40 – 22:00 Funk Shui
22:20 – 22:50 PMG Kolektiv
23:10 – 23:40 Smut
00:00 – 00:30 Hardfaced
00:50 – 01:20 Noviot Pochetok / The New Beginning
01:40 – 02:10 Sethstat Jazz & Mirko Popov
02:10 – 03:10 DJ Goce SAF

ХОЛ НА КИНО ФРОСИНА
20:00 – 20:20 The Planktons
20:40 – 21:00 Swatovski
21:20 – 21:40 Telemama
22:00 – 22:20 The Government
22:50 – 23:10 JUNE (ЏУН)
23:40 – 00:00 Anna O.
00:30 – 00:50 Leitmotif
01:20 – 01:40 Carnage Dominion
02:10 – 03:10 Fighting Windmills

TECHNO STAGE
23:00 – 00:00 Toni Dimitrov
00:00 – 01:00 Martchin + Andreas Hz
01:00 – 02:00 Goran Kan
02:00 – 03:00 Defect 13
03:00 – 04:00 Mirko Popov

И оваа година како и минатите, освен музичката програма во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.