Minstrel’s Gallery – промоција на “Ignorance Leads to Ruin” + изложба

Minstrel’s Gallery свират музика која претежно е progressive/art rock. На 29ти Февруари во 19:00 часот, со концерт ќе го промовирааат нивниот прв албум, насловен “Ignorance Leads to Ruin” во салата на кино “Фросина” во МКЦ. Како дел од промоцијата, покрај концертот, во фоајето ќе бидат изложени сите нивни текстови, слики, цртежи и графички прилози кои се инспирирани од музиката, или музиката од нив.

Самиот влез на настанот е бесплатен. Вратите за изложбата ќе се отворат во 19:00, а концертот ќе почне точно еден час подоцна, во 20:00 часот.


[su_slider source=”media: 6522″ limit=”1″ link=”post” target=”blank” width=”480″ height=”340″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”680″ height=”340″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″] [su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”380″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]


Minstrels Gallery:
Виктор Танасковски – гитара, мандола, вокал
Слободан Танасковски – флејта, tin whistle, клавијатура, вокал
Даме Јовановски – бас, вокал
Кристијан Тодоров – тапани, перкусии

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=AAQFQVhDAR0&feature=youtu.be” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=5GbWk–Cv0Q” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=1fh5C8lTA8A” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?t=303&v=4dK_SEerPQo” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”no” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=l5eyLMASbkE” width=”720″ height=”520″ controls=”no” showinfo=”no” rel=”no”][/su_youtube_advanced]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.