Малото девојче во светот со големи очекувања за човекот

„За да бидеш уметник, првин треба да бидеш човек“-Огист Роден. Луѓе кога ќе научиме како да бидеме и станеме Човек?
Изложбата е одраз на секојдневните случувања и нашите опкружувања. За падот на империјата со која раководат рациото и емоцијата. Помалку критикувани, а повеќе вреднувани со ликовниот јазик. Комбинираната техника во делата е симбиоза на сликарските техники, како пандан на затечената состојба на современиот човек. Изкожбата е закажана за 6-ти април во 19:30часот во Кинотека на Македонија.
Ве очекуваме
Фотограф.  Милош Нешковски

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.