,,Прегратка” напишана од Наташа Алексовска

Прегратка е прекрасна ако е вистинска – не лажна,

едноставно ќе се препознае кога се спојат нашите души две

срцето чука најсилно што може,

во која двајцата трепериме – се тресеме од среќа,

очите од радост ни заиграат

ко ѕвездите на небо што најсилно светат и светат до крај

ни ги осветлуваат нашите лица додека стоиме во мракот,

кога се прегрнеме стоиме споени прашање е колку време,

не е ни важно,

важно е стоиме ко стрелките на часовникот

споени точно на полноќ,

само ние двајцата сме споени и не мрдаме

за разлика од стрелките на часовникот,

бидејќи прекрасно ни е на нашите срца и души

одлично се чувстувуваме и се грееме од нашата прегратка

ко радијатори кога ја постигнат

највисоката точка на вриење

и не би се никогаш разделиле од нашата прегратка

сепак за жал мораме,

кога душата преполна со емоции не може ни збор да каже,

тоа е вистинска прегратка по која секој човек копнее

со нетрпение ја очекува,

на која постојано се надева и ја сака.

 

Ех,секој човек би копнеал

да има секој ден таква прегратка,

насекаде би ја тражел

само да е од вистински човек и пријател,

бидејќи нема ништо подобро

кога знаеш дека некого чекаш да дојде на твоите порти

за да силно му се фрлиш во неговата прегратка.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.