„МАЛИ МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ“ 2016

Концерт на детскиот хор „Фалсето“ при МОБ
28.05.2016 / 12.00 ч / Фоаје на МОБ

ПРОГРАМА:
Viva la musica – Michael Praetorius, Цвеќе – Запро Запров, Кокиче – Запро Запров, Ен Тен  Тини – Перо Готовац (обработка: Теа Богатинова), На час по пеење – Луиџи Керубини, Дувна ветре – Петар Сидовски, Растурена игра – Гоце Коларовски
Диригент: Теа Богатинова
Детскиот хор „Фалсето“ е формиран во МОБ, во месец март 2016 г. и ова е негов прв јавен настап.

Билетите можете да ги купите и резервирате на билетарницата на МОБ, тел: 02 3118-451
online: www.mob.mk

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.