AХ,ОВОЈ ВИРТУЕЛЕН СВЕТ

Ах,кој го измислил овој вирутелен свет,

да се појавуваат добри луѓе – но и со маски,

во оваа лудо време – невреме

вистинска среќа и привилегија

е  да најдеш вистински пријател,

кој никогаш и во ништо нема да те повреди и разочара,

секогаш во добро и лошо ќе е тука за тебе.

 

И нема како порано излегување и видување

туку само дружење со компјутерот и мобилниот,

допишување со луѓе со секакви карактери,

но сигурно такво е денешното модерно време,

луѓето виртуелно се запознаваат

дружат и разменуваат искуства од нивниот живот.

 

За жал и во тој виртуелен свет можеш да паднеш во замка,

од пријател кој најмалку се надеваш да се разочараш,

но се е тоа живот на овој виртуелен свет

и понатаму во животот добра лекција

за стекнување идни,нови пријатели.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.