8 Контра кадар СК 22 – Мајка Тереза: Ангел од Пеколот

Оваа недела Католичката црква ја прогласи Гонџа Бојаџиу за светица. Во Македонија ликот на Мајка Тереза е крајно митологизиран и се смета за национално наследство и покрај тоа што овде мине многу кратко време од животот. Овој краток документарен филм – Hell’s Angel (1994) – се обидува да ги деконструира митовите околу Мајка Тереза.

Со оваа проекција се надеваме дека, ако ништо друго, барем ќе учествуваме во дискусијата околу Мајка Тереза, која оваа недела ќе биде жешка тема.

Место: Социјален центар Дуња (ул. Рајко Жинзифов бр.22)
Влез: бесплатен

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.