VIVE LA FRANCE! Бисери од француска оперска ризница 28.10.2016 / 20.00 ч. / Фоаје на МОБ

Македонската опера и балет од почетокот на оваа сезона, во реновираните Салон и Фоаје на МОБ, продолжува со убавата практика, за настапи на наши и гости солисти, со свои рецитали и концерти. Вo петок 28.10.2016 г. во Фоајето на МОБ ќе се одржи концерт насловен како: VIVE LA FRANCE! На концертот ќе бидат изведени Бисери од  француска оперска ризница. Ќе настапат првенците на Македонската опера и балет: Весна Ѓиновска-Илкова-сопран, Борис Трајанов-баритон и Ѓорѓи Цуцковски-тенор
Ќе ги придружува оркестарот на Македонската опера и балет. Концерт мајстор е Климент Тодороски, режисер: Дејан Прошев, а диригент: Бисера Чадловска.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.