Љубовници

„Љубовници“ е драма за љубовта и за бракот, но пред се за најдлабокото и најнепознатото во секој од нас, емоциите.
Љубовта се случува, без причина и без посебност во било кој од нас како предуслов. Љубовта не е избор, таа трае и исчезнува. Таа е наше внатрешно богатство, двигател на нашето живеење ако дозволиме емоциите да ни ги водат мислите и постапките.
Рационалниот живот е сиромашен, сив, здодевен.

Љубовта е секогаш со нас и чека да биде ослободена за да живееме со полно срце кое сака, раце кои милуваат и дух кој чувствува дека може да го освои светот!

Режисер: Катерина Коцевска
Играат:
Билјана Беличанец – Алексиќ
Драган Спасов – Дац
Зоран Љутков
Маја Вељковиќ – Пановска

*Слободен влез за студентите

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.