The Art of Chocolate & Wine

The Art of Chocolate & Wine – е работилница отворена за сите (18+) вљубеници на рачно изработеното чоколадо, сoфистицираните делиции кои произлегуваат од него, како и тајните на посебните вина кој ги одбравме за впарување, се со цел да го допреме небото како ултимативна граница на уживањето.

Работилницата ќе ја води Звонко Херцег, WSET сертифициран познавач на вина заедно со Игор Стојановски креаторот на продуктите од Пастел.

На работилницата ќе бидат презентирани шест комбинации на слатки кои ќе бидат посебно изработени за овој настан, како и вина за кои сметаме дeка поголемиот дел од публиката немале прилика да ги пробаат., и тоа:

I
Kamnik Euphoria 2015 VT
(Muscat Blanc a Petite Grain)
II
Imako Rose 2015
(Pinot Noir)
III
Imako Muscat
fortified wine
(Muscat Blanc a Petite Grain)
IV
Bovin Kleopatra 2012 VT
(Cabernet Franc)
V
Bovin Premier 2011 VT
(Cabernet Sauvignon & Vranec)
VI
Imako Kagor
fortified wine (herbal infused Vranec)
BONUS
Paolo Lazzaroni & Figli Marsala Fine
fortified wine (Nero d’Avola, Periccone, Nerello)
Quinta do Portal Ruby Port LBV
fortified wine – magnum
(Touriga Nacional, Tinta Barroca, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cao) RP 93

Бидејќи местата се ограничени, резервирајте влезница на www.ebar.mk/the-art-of-chocolate-wine

На крајот од првата вечер на винскиот салон оставете простор за благо.

Се гледаме !

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.