Шато Камник винарија – Вертикална дегустација на Ten Barells Cab

Skopje Marriott Hotel / Meeting Room A (прв спрат)

Дојдете и уживајте во вертикална дегустација на едно од најнаградуваните вина на винаријата Chateau Kamnik, Ten Barells Cabernet Sauvignon. Ќе имате единствена можност да дегустирате примероци на ова вино почнувајќи од бербата 2005та, која го бележи основањето на винаријата, па се до 2015та, берба која на ова вино му донесе Grand International Champion Trophy на престижниот вински натпревар Теравино во Израел.

Дегустацијата ќе ја води Проф Д-р Горан Миланов
Листа на вината кои ќе бидат дегустирани:

1. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2005,
2. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2006,
3. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2007,
4. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2009,
5. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2011,
6. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2013
7. Chateau Kamnik Ten Barells Cabernet Sauvignon 2015

(Цена на влезница за дегустацијата е 1000 денари)
Влезниците за дегустацијата се во ограничен број, а резервација може да направите на следниов линк 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.