Aнкета: Зошто ја сакам математиката?

Многумина ја сакаат математиката. Кој ја засакал, никогаш не престанал да ја сака. Но, сте се прашале ли некогаш зошто ја сакате математиката?
Во чест на одбележувањето на 70 години Природно-математички факултет и Институт за математика, уредувачите на порталот на Институтот за математика – ПОИМ, одлучија да спроведат анкета со единствено прашање: Зошто ја сакам математиката?
Ве покануваме да учествувате во анкетата.

Превземено од Е-Математика

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.