Uran B. во Епицентар

Uran B. е роден во Приштина – една “џунгла” од бетон, а љубавта кон електронската музика кај него е посилна и од бавниот напредок во неговата земја во однос на електронската сцена. Но, секогаш подготвен за предизвици, уште од својата 14-та година се насочува кон дигиталната електронска сцена и прераснува во еден од пионерите на Косово.
Во 2005, открива дека страста кон музиката е посилна од задоволството само да ја слуша на подиумите и започнува со диџејство, не само во клубовите на Косово, туку и интернационално.
За неговото значење на електронскатс сцена кај нашиот северен сосед, доволно говорат имињата со кои го има делено ДЈ пултот: James Zabiela, Hunter/Game, Alex.Do, Somne, Pisetzky, SHDW & Obscure Shape, Rodriguez Jr., Blond:ish, Sasha, Aera, Manuel Tur, Robert Babicz, Audiofly, Funk D’Void, Aril Brikha, Shonky, Solomun, Karmon, Hobo, Lake People, Petar Dundov, Eelke Kleijn, Alex Niggemann, Martin Landsky, Guy J, Dance Spirit, Jody Wisternoff, Terry Francis, And ID, Henry Saiz…

 

Петок, 6 Јануари 2017

URAN B. [Prishtina, Kosovo]
residentadvisor.net/dj/uranb.

Local support:
Ana Malo

Влез: 200 МКД

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.