Соларис

Според делото на СТАНИСЛАВ ЛЕМ
Режисер и драматизација на текстот: АНДРИЈ ЖОЛДАК копродукција НУ Македонски народен театар – Скопје и Винер Фествохен – Виена

УЛОГИ: Крис Келвин – ДЕЈАН ЛИЛИЌ
Реја – ДАРЈА РИЗОВА
Крис (дете) – ДАРИО ЕФТИМОВСКИ
Реја (дете) – КАЛИНА ТРИПКОВА
Снаут – АЛЕКСАНДАР ЃОРЃИЕСКИ
Сарториус – АЛЕКСАНДАР МИХАЈЛОВСКИ
Таткото – СЛАВИША КАЈЕВСКИ
Мајката – АРНА ШИЈАК
Слугинката – ДРАГАНА ЛЕВЕНСКА
Сценографи: Моника Пормале и Андриј Жолдак
Костимограф, асистент-сценограф и видео-концепт: Даниел Жолдак
Автор на музиката: Владимир Кликов
Светло-мајстори: Андриј Жолдак и Моника Пормале
Асистент-режисер: Никола Кимовски
Асистент-драматург: Јоана Малау
Камерман: Кузман Клековски

*Слободен влез за студентите

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.