Ексклузивен Божикен концерт со Џулијан Рахлин!

Диригент/Солист: Џулијан Рахлин – виолина (Австрија)
Програма:
G. Rossini: Увертира од операта „Крадливата страчка“
F. Kreisler: Убавиот рузмарин*
F. Kreisler: Минијатурен виенски марш*
J. Strauss: „Виенска крв“ валцер оп. 354
P. I. Tchaikovsky: „Танцот на цвеќињата“ од балетот „Оревокршачка“ оп. 71
F. Kreisler: Љубовна тага*
F. Kreisler: Љубовна радост*
P. I. Tchaikovsky: Панорама и Валцер од балетот „Заспаната убавица“ оп. 66
L. Godowsky: „Стара Виена“
M. Glinka: Увертира од операта „Руслан и Људмила“

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.