Супер херој поза за погомела самодоверба

Социјален психолог од Хардвард, Ејми Кади нуди решение за сите оние што имаат проблем со самодовербата.

Се наоѓате пред интервју за работа, презентација, ќе полагате испит или имате трема, се што треба да направите е да стоите 2 минути во поза на супер херој, односо исправено  со рацете на половина како да сте Супермен.

Истражувањето на Ејми Кади говори за тоа како може да го смените ставот кон себе, но и кон околината само со промена положбата на телото.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.