Тартиф

Автор: Жан Батист Молиер
Режисер: ГАЛИН СТОЕВ

УЛОГИ:
ТАРТИФ – Драган Спасов
ОРГОН – Ѓорѓи Јолевски
ЕЛМИРА – Даница Георгиевска
КЛЕАНТ – Владимир Јачев
ДОРИНА- Тања Кочовска
МАРЈАНА – Дарја Ризова
ДАМИС – Оливер Митковски
ГОСПОЃА ПЕРНЕЛ – Катина Иванова
ВАЛЕР – Никола Ацески
ГОСПОДИН ЛОЈАЛ –Александар Микиќ/Томе Витанов
ЛОРАН И ПОЛИЦАЕЦОТ – Кире Ѓоревски
ФЛИПОТ-Тања Ивановска
СЛУГИ/АГЕНТИ:
Слободан Илиоски
Никица Јанковски
Антонио Китановски
Андреј Лалчевски
Филип Миленкоски
Kристијан Саздовски
Харис Салкоски
Матеј Стојковски

СЦЕНОГРАФ – Венелин Шурелов
КОСТИМОГРАФ – Елица Георгиева
ДИЗАЈНЕР НА СВЕТЛО- Звездан Миљковиќ
ДИЗАЈНЕР НА ТОН-Александар Петровски
КОМПОЗИТОР НА МУЗИКА – Саша Карлсон
ДИЗАЈНЕР НА ПЛАКАТ: Георги Јанков
ИЗВРШЕН ПРОДУЦЕНТ-Симона Угриновска
ИНСПИЦИЕНТ-Вукица Александрова
СУФЛЕР-Тања Ивановска

 

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.