Aко патувате или познавате дизајнери во Загреб

Ве покануваме на Eвропска конференција во рамки на проектот “Дизајн Пракса” предводен од Јавна соба, Хрватско дизајнерско друштво и Designaustria, на која ќе бидат презентирани резултати од две годишната работа на 7 европски дизајн организации. Проектот произведе нов предлог модел за соработка на дизајн образовните институции и деловниот сектор со помош на независни дизајн организации и ангажирање на дизајнерите од страна на деловниот сектор веднаш по нивното димпломирање.
Во Македонија проектот е реализиран во соработка помеѓу Јавна соба, Европски универзитет – Факултет за арт и дизајн и компанијата Завар

Facebook event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.