Fujiya & Miyagi во МКЦ

После најавените 2 концерта во 2017 – Bernays Propaganda (10 години) и Swans во МКЦ, еве го и третиот концерт во најава.
Брајтонската четворка FUJIYA & MIYAGI за прва пат во СКопје.
Датумот е 28.јануари.2017, локацијата е МКЦ Скопје (нормално).
Првите билети (до 31.12.2016) по цена од 300 денари во продажба преку МК тикетс и на Билетарница МКЦ.
Од 01.01.2017 цена на билет 350 денари. На врата, цена на билет ќе изнесува 400 денари;
:::….
Fujiya & Miyagi создава отворена, експериментална и повеќеслојна електронска музика од пред повеќе од петнаесет години. Како колектив тие се еднакво успешни во и нивното експериментирање со електронските звуци, и во долгите krautrock излудувања, и при создавањето забревтан електро-поп, како што истовремено ревносно создаваат пост-панкерски настроен скречан танц.
Нивното последно EP, издадено во мај 2016 година, звучи како мешавина од сите овие фактори, концизно стокмени во четири траки, прво од трите планирани 12” EP изданија, кои на крајот ќе резултираат со нов албум на почетокот на 2017 г.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.