Понеделник -ти Јануари во Клуб Матица Ана Бунтеска

Во понеделник, 23.01.2017, со почеток во 18.00 часот на Булеварот на книгите, во рамките на Саемот на книгите „Книга во секој дом, реномираната писателка Ана Бунтеска ќе ги потпишува своите дела „Стави лајк на сопствениот живот“ и најновата „Колку е потребно за среќа“.

Куриозитет на оваа средба е роденденот на авторката, а поканата за читателите е книга, вино и торта. Ова ќе биде несекојдневна средба помеѓу автор-читател, средба со насмевки и убави желби.

[su_custom_gallery source=”media: 9552″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”1040″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 7586″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”540″ title=”never”][/su_custom_gallery]

„колку е потребно за да ти игра срцето

И очите со смеа да ти се наполнат

Колку е потребно да му се насмееш на денот

Та да си читаш навечер кога тивко е

И со книжулето под перница да спиеш…“

Колку е потребно за среќа

„Книга во секој дом“ започна 20ти јануари и ќе трае до 31ви јануари, период во кој посетителите ќе се дружат и запознаваат со младите македонски автори. Клуб Матица го организира овој саем веќе 17 години и истиот го посетуваат повеќе од 30.000 посетители во поголемите градови низ Македонија.

 

КНИГА ВО СЕКОЈ ДОМ

читај, патувај, откривај, истражувај…

[su_custom_gallery source=”media: 9553″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”1040″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 7586″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”540″ title=”never”][/su_custom_gallery]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.