Минијатури во саксија, Бонсаи

Бонсаи е техника на огдлесување на дрва во саксија, воедно и името Бонсаи потекнува од јапонски збор кој означува ,,посадено во сад”.

Најпрво Бонсаи се среќава во Јапонија, но подоцна и во западната култура е сé позастапено. Начинот на одгледување на дрвестите растенија со техниките на Бонсаи многу често ги дведува растенијата на работ на живот или смрт.

Но овие минијатурни јавори, иглолисни дрва или грмушки нема кој не би посакал да ги има во својот дом.[su_custom_gallery source=”media: 9608,9609,9610,9611″ limit=”4″ link=”lightbox” width=”770″ height=”830″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 7586″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”540″ title=”never”][/su_custom_gallery]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.