Силјан штркот шанца

Автор: Дејан Дуковски
Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ

Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Кореограф: Александра Кочовска – Начева

Улоги:
Силјан: Александар Михајловски
Божин: Нино Леви
Евда: Марија Новак/Магдалена Ризова – Черних
Велчо: Ивица Димитријевиќ
Силјаница: Нина Деан
Еснафот: Александар Ѓорѓиески/Славиша Кајевски
Духовникот: Висар Вишка
Клајк: Кире Ѓоревски
Клајковица: Ана Стојановска
Си Биле: Нина Деан
Сиве: Тина Трпкоска
Чуле: Ана Стојановска
Пијаницата: Кире Ѓоревски
Трпе: Никола Ацески

Бенд – ВИС Погани штркови feat. Кокошките од пеколот
Соло – гитара и вокал: Ивица Димитријевиќ
Бас – гитара: Александар Ѓорѓиески/Ташко Грујовски
Удиралки: Никола Кимовски
Вокали: Нина Деан, Тина Трпкоска и Ана Стојановска

Извршен продуцент: Виктор Рубен
Инспициент: Александар Рајковски
Фотограф: Кире Галевски
Суфлер: Зорица Благоевска
Светло – мајстор: Илија Тарчуговски
Тон – мајстор: Ташко Грујовски
Вајар: Ангелчо Петровски

Реквизитер: Соња Крстевска
Гардеробери: Фиданчо Петровски, Валентина Чонкова, Светлана Апостолска и Скендер Бериша
Шивач: Весна Илиевска
Фризери и шминкери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Саво Ивановски и Срѓан Павловски

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.