8 Февруари “Дон Џовани” – В. А. Моцарт (Опера)

Дон Џовани е опера во два чина со музика од В. А. Моцарт и италијанското либрето на Лоренцо Да Понте која се базира на легендите за Дон Жуан, измислен развратник и заводник.

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Лев Пуљиезе (Италија)
Сценограф: Марија Ветероска
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Кореограф: Oлга Панго
Концерт–мајстор: Верица Ламбевска
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска, Ѓургица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

НАСТАПУВААТ:

Дон Џовани: гостин солист
Лепорело: Владимир Саздовски
Комендаторе: Борко Биџовски
Дона Ана: Дешира Ахмети Карлиу
Дон Отавио: Благој Нацоски
Дона Елвира: Хуи Тиан (Кина)
Церлина: Николина Јаневска
Мазето: Драган Ампов

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.