БИВШИ ЉУБАВИ

Бивша љубов по дефиниција е доказ за едно време измешано со емоции.Велам измешано затоа што секоја врска започнуе со страсти,а завршуе помалку или поише со кавги,а у одредени случаеви и со тепачки:))
Да бидеме реални и да си признаеме дека никој за својата бивша или својот бивши не збори у суперлативи. Ако толку вределе па нели е нормално да не бидат бивши,туку актуелни.
Скоро у секоја врска на крајот еден е ебаната странка,односно на еден му е покриво од другиот.
Освен у случаеви кај шо спогодбено ќе се разделат,ама таму сигурно немало ни грам чуства,па незнам ни зашо иделе.
Бившите може да се поделат на две крила.
Бивши со кои моеш да си кажеш и здраво на улица и шо праиш како си,и бивши кои си зијан ако ти кажат Добро утро (екстремистичко крило)
Никој не може да ме убеди дека со бивша или бивш моеш да останеш одличен и многу добар пријател со кој ќе си кажуеш тајни.
Како може до вчера  со таа шо си се туширал заедно(читај сексови)  сеа да си седнете на кафе и да си праите муабет  ко нишо да не било.Бар според мене таа работа не ја бива.
Искрено не би сакал да слушам како бившата моја ми кажуе за сегашниот дечко и дека сексот им е почест и од рекламите шо ги даваат за време на турска серија.
А ниту ја па сакам да и кажувам дека моментално неам никоја со тоа шо она тука мудро ќе се истакне и ќе ми каже дека треба почесто да излегувам и да продужам даље:))))
Значи ја ја поддржувам тезата дека после одредено време моеш да имаш со бивша релации од типот на прашања поврзани со куртоазија.
Пак ќе напоменам после одреден период зашо после раскинување прашања од типот на : како се твоите дома,како си ти и дали искачаш се нон сенс …
Едноставно просто е …блискоста се изгубила со раскинувањети и добивање статус на бивша или бивши.
Моеш некад инцидентно да идеш на кафе и да поразговараш за општи теми,а најубаво е да се избегне муабетот за тоа како било додека сте иделе.Пак е се створи непотребна тензија и разглабање уште 3 саати кој бил крив.и зашо така искочило.
.Искочило зашо така требало да биде и КРАЈ …
Претерани кафиња со бивши се непотребни,Седиш на кафе со бившата и се расправаш без смисла кој заебал работа,а на другата маса седи девојка шо одамна те симпатизира и у моментот се разочаруе зашо те глеа размуабетен со таа шо те откачила или си ја откачил.
ЗАКЛУЧОК:ДУПЛА ЗАГУБА
Екстремистичкото крило на бивши љубави е присталица на тезата дека сите бивши се непријатели обично таа врска завршила со кавги,претњи,закани од прв степани други слични на нив дејанија.
Значи далеку од тоа дека сите бивши се непријатели,ама па и далеку од тоа дека треба да ти бидат блиски пријатели.
Никого не судам и осудувам,секоја ситуација е различна.Секое раскинување си има своја прича и две страни како шо реков: задоволна и незадоволна.
Кој би сакал на пример да ја сретне бившата на улица која шо те изварала со тројца додека сте иделе?? Тоа не значи дека уште се замарам со неа,туку дека таков чоек не сакам едноставно ни здраво да ми каже.И ај сеа ја метаании ќе и праам и ќе ја отпоздравувам и испоштувам,а уште мириса на невера ….
Море нека е жива и здрава и нека се носи у три лепе пичке материне:)
Тезата со бунарот дека треба нов да копаш а у стариот да не плукаш како поминуе време сфаќам дека е тапа.
Реков и пак ќе речам:нека се живи и здрави бившите ама нека останат у минатото кај шо припаѓаат.Сите сме нечие минато.
Треба глеање и идење напред.
Сепак иднината е таа шо ќе ти го донесе вечниот сопатник.

ПОЗДРАВ

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.