Свадбата на Фигаро

УЛОГИ
Нино Леви – Грофот
Николина Кујача – Грофицата
Сашко Коцев – Фигаро
Сашка Димитровска– Сузана
Томе Витанов – Дон Бартоло
Марија Новак/Снежана Коневска – Руси – Марчелина
Драгана Костадиновска– Фанчета
Славиша Кајевски – Керубин
Ивица Димитријевиќ – Дон Гусман

Соработник на режисерот:Андреј Цветановски
Сценограф:Валентин Светозарев
Костимограф: Кокеви Кадриу
Избор на музика: Леван Цуладзе
Инспициент: Никола Кимовски
Суфлер: Зорица Благоевска
Тон – мајстор: Александар Петровски
Светло – мајстори: Илија Тарчуговски, Дарко Младеновски, Горјан Темелковски
Лектор: Цветанка Недановска
Преведувач: Марија Смирнова
Продуцент:Симона Угриновска

*Слободен ден за судентите

Facebook event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.