Електра

Адаптација и режија: Андриј Жолдак Дејство во античкиот мит за Електра Електра, ќерка на кралот Агамемнон и кралицата Клитемнестра, и брат ѝ, Орест, заговараат одмазда против мајка им, Клитемнестра, и нејзиниот љубовник, Огист, заради убиството на татко им, Агамемнон. Овој антички мит претставува основа на трагедиите на Есхил, Софокле, Еврипид и Жан-Пол Сартр.

Улоги:
Дарја Ризова – Електра, ќерка на Агамемнон
Александар Ѓорѓиески – Орест, син на Агамемнон
Звездана Ангеловска/Камка Тоциновски – Клитемнестра, нивна мајка, жена на Агамемнон
Славиша Кајевски, Борче Начев – Агамемнон, нивни татко
Никола Ацески – Огист, љубовник на Клитемнестра
Еврипид – Славиша Кајевски, Борче Начев
Звездана Ангеловска/Камка Тоциновски – Жена на Еврипид
Александар Михајловски – Исус
Калина Трипкова, Мишел Митевска – Електра во детството
Арна Шијак – Бодигард на Клитемнестра, негувателка на Електра и Орест

Сценографи – Андриј Жолдак, Лукас Нол
Костимографи – Лукас Нол, Даниел Жолдак
Автор на музика – Сергеј Патрамански
Асистент на режисерот –Никола Кимовски
Извршен продуцент– Виктор Рубен
Автор на плакат – Срѓан Јаниќијевиќ
Камерман –Кузман Клековски
Асистент-сценограф – Тања Блажевска – Христова, Даниел Жолдак, Илина Ангеловска
Светло-мајстор – Илија Тарчуговски
Тон-мајстор –Александар Арсиќ
Модул-оператор –Костадин Велков

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10152442461738517&type=3

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.