Цреша расцутила во Јапонија, овие слики се магични

Пролета пристигна во источниот јапонскиот град Kawazu. Малечкото градче, кое се наоѓа во близина на Токио, е познато по своите 8000 црешови дрвја, кои цветаат во почетокот на секоја година.
Црешовите ветови во Јапонија се познати како Сакури, обично цветаат при крајот на март или почетокот на Април, Kawazu е на уникатна сорта на цреша пред сите други, во близина поминува мало вовче кое собира патници и шета низ црешовите дрва за да им покаже колку е убаво во тој период од годината во ова градче. Во текот на вечерта дрвцата се осветлени со рефлектори, сенките од дрвцата кој се појавуваат изгледаат како дрвцата да танцуваат цела вечер.
Цветовите од црешата во Јапонија се симбол на културата. Но овој период е преоден оваа убавина се појавува само во овој период на годината. Поради тие причини често црешите се појавуваат во историјата на Јапонија.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.