Концерт на запознавање – иранска современа музика

„Концерт на запознавање“

22.2|20:00

Мигови со Професорите (Маестрата) на иранската современа оригинална музика

1. Професор Hamid Reza Noorbakhsh – пејач и директор на „Куќата на музиката на Иран“ (музичката академија на Иран), советник на заменик министерот за уметност во министертсвото за Култура на Иран.
Куќата на музиката на Иран има 5000 високи членови и 15.000 сериозни музичари од кои 500 Професори на Музиката а директор на Врховниот Совет е славниот Мохамад Реза Шаџариан.

2. Професор Ardeshir Kamkar, Композитор и музичар
3. Професор Behdad Babaei, музичар и најпознат изведувач на традиционалниот инструмент „Сетар“ во моментов во Иран

 

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.