Животот е прекрасен

„Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек кој доаѓа до пеколот, за да разбере, всушност, дека животот е нешто многу драгоцено“ Претстава која ќе ве растажи и насмее до солзи!

НИКОЛАЈ ЕРДМАН
Адаптација и режија: АЛЕКСАНДАР МОРФОВ

Семјон Семјонович Подсекаљников – Никола РИСТАНОВСКИ
Марија Лукјанова – Николина КУЈАЧА
Серафима Илинична – Звездана АНГЕЛОВСКА/Биљана ДРАГИЧЕВИЌ– ПРОЈКОВСКА
Александар Петрович Калабушкин – Сашко КОЦЕВ
Маргарита Ивановна – Тања КОЧОВСКА
Аристарх Доминикович Гранд- Скубик – Емил РУБЕН
Виктор Абрамович – Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Сергеј Александрович – Славиша КАЈЕВСКИ
Григориј Пугачов – Никола АЦЕСКИ
Алексеј Стаканов – Александар ЃОРЃИЕСКИ
Аљоша Стаканов – Александар МИХАЈЛОВСКИ
Клеопатра Максимовна – Арна ШИЈАК
Раиса Филиповна – Тина ТРПКОСКА
Отец Елпидиј – Александар МИКИЌ
Федја Петунин Глувонемиот – Никола СТЕФАНОВ
Костја – Александар МИХАЈЛОВСКИ
Снимателот – Кире ЃОРЕВСКИ
Груња – Марија НОВАК
Зинка – Драгана ЛЕВЕНСКА
Иларион – Никола КИМОВСКИ
Тaња – Марија ДИМИТРОВА
Ања – Анастазиа ХРИСТОВСКА
Бабата – Анастазиа ХРИСТОВСКА
Оркестар „РАСКРШИ СЕ“
Олгица ЗДРАВКОВСКА – Виолина, Идает СЕЈФУЛОВ – Кларинет, Војче ПЕТРУШЕВ – Хармоника, Дејан МИТРОВИЧ – Контрабас, Никола КИМОВСКИ – Тапани

Сценограф: Никола ТОРОМАНОВ
Костимограф: Марија ПУПУЧЕВСКА
Кореограф: Инга КРАСОВСКА
Извршен продуцент: Виктор РУБЕН
Драматург и преведувач на адаптацијата: Загорка ПОП – АНТОСКА АНДОВСКА
Асистент – режисер и инспициент: Никола КИМОВСКИ
Асистенти на сценографот: Илина АНГЕЛОВСКА и Ангел ПЕТРОВСКИ
Избор на музика: Александар МОРФОВ
Музички аранжер: Дарко ИЛИЕВСКИ
Дизајнер на плакат: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ
Фотограф: Роберт ЈАНКУЛОВСКИ
Дизајнер на светло: Дарко МЛАДЕНОВСКИ
Дизајнер на тон: Александар ПЕТРОВСКИ
Видео – оператор: Филип ПЕТРОВСКИ
Суфлер: Тања ИВАНОВСКА
Лектор: Тодорка БАЛОВСКА

*Слободен влез за студентите

 

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.