Промоција на книга за музичкиот гениј Шопен

На 9 март, во клубот на Младинскиот културен центар со почеток во 19,30 часот, ќе се одржи промоција на книгата „Фредерик Шопен поетот на музиката“, чиј автор е македонската уметница, пијанистката Даница Стојанова.
„Книгата е наменета за сите млади уметници кои го изучуваат пијаното, но е напишана така да биде достапна и за широката популација, за сите вљубеници во најубавата уметност – музиката“, вели проф. Стојанова.

[su_custom_gallery source=”media: 10887″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”450″ height=”740″ title=”never”][/su_custom_gallery]
Книгата е во издание на Друштвото за издавачка дејност „Паблишер“, а е поддржана од Министерството за култура.
Музиката на Фредерик Шопен е мост што ја поврзува Полска со светот, а сите нас не облагородува со своето богатство со кое бесконечно не задолжи.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.