Промоција на „Внатрешни планини“ од Владимир Мартиновски

Повелете на промоцијата на поетската книга „Внатрешни планини“ од Владимир Мартиновски (Скопје, Кликер, 2016)
Промотори: Оливера Ќорвезироска, Васко Марковски и Ѓоко Здравески
Музика: Јордан Костов и Владимир Лукаш

***
Од поговорот на Оливера Ќорвезироска:

Учената, бележита, препознаена, почитувана и веќе од многумина сакана поезија на Владимир Мартиновски, облечена во совршено скроен костум на обичност и лесноразбирливост, веќе е седната на четворна маса и нѐ чека сите нас (учени, неучени, сложени, едноставни, вешти или спонтани читатели), заеднички да наздравиме за суштината и смислата на сѐ околу нас, за „надворешните“ и внатрешните планини во нас.

[su_custom_gallery source=”media: 11223″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”550″ height=”940″ title=”never”][/su_custom_gallery]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.