Данс Фест 2017 ,,Pixel” Свечено отварање на фестивалот

Танц фест 2017 – Биди свој!!!
ПИКСЕЛ!
Не пропуштајте!
На 5ти Април спектакуларно отворање на Танц Фест

Со извонредниот перформанс – ПИКСЕЛ на Мурат Мерзуки од Франција (Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne / Compagnie Käfig – directed by Mourad Merzouki)
Погледнете ја сцената на Македонскиот народен театар како што не сте ја виделе до сега, исклучителен спој на танц и технологија за прв пат на Балканот само на
Танц фест 2017 – Биди свој!!!

Cо поддршка на Министерството за култура , во соработка со Францускиот културен центар и Театроскоп.
Avec le soutien de Teatroskop dans le cadre de FranceDanse Orient-Express
photo by: Camille Courier de Mèré et Benjamin Lebreton

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.