Ајде да играме видео игри

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија ве поканува на настан за промоција на две видео игри чија цел е покренување на свесноста кај младите за проблемите и потребите на лицата во инвалидски колички, како и потребата за разбирање на различностите и поттикнување на меѓуетничката толеранција. Освен што ќе играме видео игри, ќе се дружиме со извидници, ќе боиме и ќе се забавуваме.
Ве очекуваме во недела, на 09.04.2017, во 11 часот во Јавна соба.

Видео игрите и овој настан се активности спроведени во рамките на проектот “Поддршка на граѓанското општество во креирање политики за социјална кохезија и различности” поддржан од Британската амбасада Скопје

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.