Турандот – Џакомо Пучини

ТУРАНДОТ – Џакомо Пучини (со гости солисти од Н.Р. Кина)
12.04.2017 со почеток во 20.00 часот
Билетите се во продажба на билетарницата на МОБ 02/3118-451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн на www.mob.mk и www.karti.com.mk

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер / Сценограф / Костимограф: Џанкарло дел Монако (Италија)
Светло дизајн: Волфганг фон Цубек (Австрија)
Кореограф: Саша Евтимова
Асс. Режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Концерт мајстор: Климент Тодоровски
Асс. Хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов
Испициенти: Мирче Стојчевски, ЉупчоПолизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павловски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

НАСТАПУВААТ:

Турандот: Павлина Новаковска
Калаф: Ворен Мок (Кина)
Лиу: Бинг Бинг Ванг (Кина)
Тимур: Владимир Саздовски
Пинг: Кристијан Антовски
Панг: Дарко Нешовски
Понг: Дејан Стоев
Мандарин: Диме Петров / Васко Здравков
Алтоум: Маријан Николовски
Принцот од Персиjа: Дарко Нешовски
Џелат: Тихомир Јакимовски

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.