Ветеринарите споделија слика која ќе ве растревожи

Дојде Велигден, знаете сите се фарбаат јајца, во Америка има повеќе и чоколадни јајца. Во овој период се јаде многу чоколадо, за луѓето не е претставува проблем но за кучињата чоколадото е многу штетно. Може да му се слоши и да предизвика повраќање или нај лошото да почине! Сите сопственици на кучиња треба да знаат дека кучињата не го поднесуваат чоколадото. Чоколадото содржи стимуланс наречен Теоброминкој се наоѓа во зрното на какаото и е безопасен за човекот. Но сепак, за кучињата е фатален, исто така влијае на централниот нервен систем и срцето. Ветеринарите споделија една слика која на куче боксер кое изело чоколадо погледнете ја сликата подоле.

Предупредување сликата е грозна, доколку се гадите не кликајте на наредната страница.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.