Ден на јапонскиот јазик и култура

Отворање на настанот

12:05 Хаику на македонски
проф. д-р Владимир Мартиновски

12:25 Кратка историја на самураите
Стефан Спасовски
Никола Николовски

12:45 Јапонска сезонска прослава
Срна Зафировска
Мирјам Јаневска

13:05 Изгледот на гејшите
Камелија Стевковска

13:25 Косплеј на јапонски начин
Ива Стојческа
Оливера Младеновска

13:45 Уметноста на видеоигрите
Румена Најчевска

14:05 Улогата и придонесот на Аниме во кинематографијата
Риоко Кокаи

14:25 Начин на облекување кимоно
проф. Јукари Ота, лектор

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.