Скопје Креатива 2017 – Пријавување за предавања и презентации

Предавања и презентации на овогодинешната Скопје Креатива, за кои може да пријавите учество на skopjekreativa15@gmail.com

Петок, 5 мај 2017

16:00 – 16:30, Презентација: Бесплатна поддршка за дизајнерски стартапи / Зголемување на пазарната вработливост (Increasing Market Employability) – IME/Swisscontact/Preda, поддршка на нови и постоечки стартапи и бизниси. (МКЦ, надворешна бина)

17:00-18:00, Предавање: Дорина Арапи (Албанија), (Кино Фросина) / (МКЦ, надворешна бина)

18:10-19:10, Предавање: Микхал Пијерниковски (Полска) / Lodz Design Festival: Програма и проекти, (Кино Фросина) / (МКЦ, надворешна бина)

Сабота, 6 мај 2017

10:00 – 20:00, Презентации: MAGDA Summer GameDev Travelling Sideshow (видео игри), (Денсинг сала)

10:30 – 11:45, Предавање на Франк Циренберг (Германија)/iF International Forum Design GmbH/ Фестивалски форум, (Кино Фросина)

14:30 – 15:00, Презентација на проектот: Природата нè повикува/ФАД, ЕУРМ, 3Д улична слика (МКЦ, надворешна бина)

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.