Ерупции на вулкан, под Млечните патишта на Гватемала

Како фотограф на пејсаж Алберт секогаш сака да ја слика природата. Пред неколку недели бил во Гватемала и природата таму го заинтересирала, и почнал да слика. Активен вулкан во близина на малиот град Antigua, Гватемала му го одземало вниманието. Тој направил повеќе фотографии не само од еурупциите на   вулканот туку и од млечните патишта над него. Конбинацијата млечни патишта и ерупција на вулкан изгледа перфектно. Алберт си се спремил многу добро, една недела пред да пристигне во Гватемала си земал неколку алатки. Прво го искористил Photopills  страна каде што може да се испланира позицијата на сликањето. После прочитал неколку информации за вулканот преку неколку Webcams  го разгледал. На крај се јавил во станицата за временска прогноза, да испита временската прогноза. На крај пристигнал во Гватемала и започнал со работа. Па погледнете ѓи прекрасните слики кој се направени од Алберт.

Повеќе информации на albertdros.com

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.