Мајсторот и Маргарита

Режисер: ИВАН ПОПОВСКИ

Мајсторот — ДЕЈАН ЛИЛИЌ

Маргарита — ДРАГАНА КОСТАДИНОВСКА

Воланд/Афраниј — НИКОЛА РИСТАНОВСКИ

Понтиј Пилат — ЈОРДАН СИМОНОВ/Алтернација-ГОРАСТ ЦВЕТКОВСКИ

Иван Николаевич — Бездомни — САШКО КОЦЕВ

Каровјев — ОЛИВЕР МИТКОВСКИ

Мачорот Ханс Бехемот — ПЕТАР МИРЧЕВСКИ

Азазело — ЃОРЃИ ЈОЛЕВСКИ

Хела — АНА СТОЈАНОВСКА

Михаил Александрович Берлиоз/Максимилијан Андреевич Поплавски /Гостин на балот — КИРИЛ КОРУНОВСКИ

Доктор Стравински/Гостин на балот — ЕМИЛ РУБЕН

Прасковја Фјодоровна — КАТИНА ИВАНОВА

Јешуа Ха-Ноцри — СТЕФАН ВУЈИСИЌ

Леви Матеј — АЛЕКСАНДАР ЃОРЃИЕСКИ

Секретарот на Пилат/Григориј Данилович Римски/Гостин на балот — ЛАЗЕ МАНАСКОВ

Жорж Бенгалски/Рјухин/Гостин на балот — ИВИЦА ДИМИТРИЈЕВИЌ

Бескудников/Никанор Иванович Басој/Гостин на балот — НИНО ЛЕВИ

Арчибалд Арчибалдович/Каифа/Гостин на балот — НИКОЛА АЦЕСКИ

Поштарката/Танчерка/Литерат/Гостинка на балот — СОФИА НАСЕВСКА-ТРИФУНОВСКА

Степан Богданович Лиходеев/Глухарјов/Гостин на балот — ТРАЈЧЕ ЃОРГИЕВ

Иван Савељевич Варенуха/Аркадиј Аполонович Семплејаров/Гостин на балот — АЛЕКСАНДАР МИКИЌ

Сопруга на Семплејаров/Настасија Лукинишна/Гостинка на балот — СТОЈНА КОСТОВСКА

Пелагеја Антоновна/Софија Павловна (Портирката)/Гостинка на балот — СНЕЖАНА КОНЕСКА-РУСИ

Поприхин/Андреј Фокич Соков/Гостин на балот –ТОМЕ ВИТАНОВ

Продавачката/Денискина/Секретарката/Гостинка на балот – ТИНА ТРПКОСКА

Фрида — НИНА ДЕАН

Двубратски/Првиот болничар/Вториот полицаец — КИРЕ ЃОРЕСКИ

Првиот полицаец/Стражар/Литерат — ВИКТОР БУЖАРОВ

Баронот Мајхел — ХАРИ МИХАЈЛОВСКИ

Марк Крисабој — НИКОЛА РИСТЕВСКИ

Загирова/Девојка од публика/Гостинка на балот — БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА

Стражар/Вториот болничар — НИКОЛА НАКОВСКИ

Стражари: АЛЕКСАНДАР ИВАНОСКИ, ДАРКО НАБАКОВ, ВИКТОР БУЖАРОВ
Келнери: МИЛОШ СТОЈКОВИЌ, АЛЕКСАНДАР ИВАНОСКИ, РИСТЕ ЃОРГИЕВСКИ, ХАРИ МИХАЈЛОВСКИ

Луѓе на улица; Гости на балот кај Сатаната; Публика во Вариете: Антонио Китановски, Марија Петреска, Милош Стојковиќ, Аница Бебиќ, Надица Петрова, Марија Димитрова, Анастазија Христовска, Никола Стефанов, Александар Иваноски, Филип Миленкоски, Филип Трајановски, Денис Давитковски, Матеја Јанковска, Хари Михајловски, Жарко Јовановиќ, Мирјана Трпковска, Никола Ристески, Сара Климоска, Ристе Ѓорѓиески, Тамара Ристевска, Виктор Бужаров, Долорес Поповиќ, Стефан Петровски, Дарко Набаков, Никола Наковски

Драматизација на текстот: ИВАН ПОПОВСКИ
Асистент на режисер: АНГЕЛЧО ИЛИЕВСКИ
Сценограф: ВАЛЕНТИН СВЕТОЗАРЕВ
Костимограф: МАРИЈА ПУПУЧЕВСКА
Илузионист: ГАЕТАНО ТРИЏАНО
Кореограф: ИСКРА ШУКАРОВА И НИНА ДЕАН
Дизајнер на светло: ВЛАДИСЛАВ ФРОЛОВ И ИЛИЈА ТАРЧУГОВСКИ
Дизајнер на тон: НЕНАД ТРПЕНОВСКИ
Избор на музиката: ИВАН ПОПОВСКИ
Технички координатор: ТОДОР ДАЈЕВСКИ
Дизајнер на шминка: ГОРАН ИГЊАТОВСКИ
Пиротехничар: МЕТОДИЈА НАЈДОВСКИ
Лектор: ЦВЕТАНКА НЕДАНОВСКА
Инспициент: НИКОЛА КИМОВСКИ
Суфлер: ЗОРИЦА БЛАГОЕВСКА
Фотограф: РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ
Снимателска екипа:
Режисер: ИГОР АЛЕКСОВ
Снимател на видеоматеријалот: ЃОРЃИ КЛИНЧАРОВ
Постпродукција на видеоматеријалот: КРУНИСЛАВ СТОЈКОВСКИ

*Цената на билетот е 300 денари

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.