Креативна изложба – Рециклирани модни парчиња

Ве покануваме на изложба која вклучува изработени модни парчиња од учесниците на работилницата Креативна рециклажа. Менторки на работилницата се трите млади дизајнерки Морана Радочај, Магдалена Таневска и Евгенија Зафировска.

Идејата е подржана од Јавна соба и Пакомак.

Ве очекуваме на креативна дружба и не заборавајте …

“Единствените животни суштества кои креираат отпад сме ние луѓето. Во природата ништо не претставува отпад, секој материјал има своја функција” велат менторките.

Погледнете ја нивната работа на следните линкови:
www.facebook.com/morana.radocaj/
www.facebook.com/magdastation/?fref=ts
www.facebook.com/evgenijazafirovskadesign/

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.