Настанот е дел од фестивалот Скопје Креатива 2017

Денеска од 11-14ч. на платото пред МКЦ, Scupini Romani – брендот на Хаемус наменет за промоција на културното наследство од римскиот период ќе ги слави Розалии – празникот на розите. Како дел од настанот, го објавуваме распоредот на поетите за:

Читање на античка римска поезија

1. Ена Абјаниќ
2. Вероника Костадинова
3. Ирена Јурчева
4. Антонио Павловски
5. Ленче Китанова
6.Стефан Марковски
7. Искра Донева
8. Магда Дејанова
9. Игор Поп Трајков

Слемирање на сопствена поезија инспирирана од римската антика

1. Ирена Јурчева
2. Магда Дејанова
3. Ена Абјаниќ
4. Искра Донева
5. Ленче Китанова
6. Стефан Марковски
7. Вероника Костадинова
8. Игор Поп Трајков

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.