Свечено отворање на новата концертна сала

Диригент: Владимир Ашкенази
Солист: Симон Трпчески – пијано
Програма:

Т. Прокопиев: Суита бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“
S. Prokofiev: Концерт за клавир и оркестар бр. 3 во C-dur, оп. 26
P.I.Tchaikovsky: Симфонија бр. 5 во e-moll оп. 64

Facebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.