Владата на Индонезија инвестирала 22 467 долари во едно селце погледнете го резултатот

Кампунг Пеланги, е мало селце во Индонезија, од пустелија влада го трансформирала во нај увавото село, сите куќи се со светли бои во вид на виножито.
Во централниот дел на Јава заедницата, која се наоѓа во јужниот дел на Семеранг, владата потрошила 22k долари за прекрасно преуредување, со тоа селото се ослободило од статусот сиромашно и деградирано. Овој проект го направил 54 годишниот заменик градоначалник на селото Сламет Видодо. Проектот бил инспириран од најмалце 3 града од дражавата, кои го намправиле истото. Креативни фасади имале најмалце 232 домови во Капунг Пеланги
Инвестицијата ќе ја платат селаните, бидејки во моментов во селото се зголемила продажбата на сувенири, отворени се повеќе ресторанчиња, фаст фуд. Погледнете го селцето од следните инстаграм слиќи.

[su_custom_gallery source=”media: 12812″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”560″ title=”never”][/su_custom_gallery]

[su_custom_gallery source=”media: 12814″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”680″ height=”780″ title=”never”][/su_custom_gallery]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.