Промоција на збирката песни „Ѕвезди што спијат“ од Михајло Свидерски

Неодамна, во рамки на Бит фест беше промовирана збирката песни „Ѕвезди што спијат“ од Михајло Свидерски, во издание на издавачката куќа Восток. Песните поместени во оваа збирка припаѓаат на поджанровите на интимната, медитативната и спиритуалната лирика.
Читањето на оваа книга зборува дека спиењето на ѕвездите не е ништо друго, туку еден сигурен билет за влез во сонот, во најширока смисла на зборот, кога да се сонува значи и да се постои, да се биде буден, да се бара спасението, да се спаси и душата и стихот, и човекот- истакна на промоцијата писателката Фросина Пармаковска. Пред многубројната битолска публика, стихови од збирката читаа поетесата Елена Пренџова и д-р Татјана Блажевска.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.