Alienata во Епицентар

Приказната на Alienata започнува во 2000та кога решава да се посвети на изучување и анализирање на звукот, во сите негови форми. Таа храна за оваа фасцинација наоѓа во Берлин, место каде што музиката е најважна, а каде живее веќе 3 години и е заљубена во бучавата на градот, но најважно тука ја наоѓа и својата музичка “фамилија„ Killekill. Покрај соработката со нив и настапите во Tresor и фамозните Killekill вечери во Suicide Circus, таа во 2011 соработува и со Overflow Collective кои и покрај организирањето на забави, работат и на театарски претстави и музички работилници. Досегашните настапи на Alienata се вбројуваат во градови како Chicago, NYC, Denton, Paris, Athens, Warsaw, Amsterdam, а оваа сабота и во клуб Епицентар во Скопје. 
Local Support:
Dusko Janevski [Juan’s Kitchen Delights]

Влез: 300МКД.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.