“Гуш и Бац” Јазикот На Ерато

Драги пријатели, Ве поканувам да бидете дел од еден убав и интересен хуманитарен настан. На 2.12, ден пред одбележувањето на меѓународниот ден на лицата со попреченост ќе биде промовирана книгата “Гуш и Бац” која ќе биде пропратена со изложба на илустрациите од истата. Во неа се содржани зборовите на Ерато кои се преведени на 19 јазици и илустрирани од 33 креативни луѓе.
Целта е подигнување на свеста за аутизмот и интергација на лицата и децата со оваа состојба во општеството. Вистинско богатство е да се има пријатели кои искрено и со голем ентузијазам учествуваа во креирањето на овој проект
Им благодарам на сите кои ми помогнаа и поддржаа или што би рекла Ерато Бац МаКнигата и илустрациите ќе се продаваат. Средствата ќе бидат наменети за реедукација, односно работа со дефектолог и логопед на оние дечиња со аутизам кои не може да си го дозволат тоа.
Модератор Огнен Јанески / Музика DJ Соња Исмаил Огненоска #ЈазикотНаЕрато

Favebook Event

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.