Кога го убивате невиното, мислите ли тогаш на најмилото?

Рекле старите дека во животот постои нешто што ти враќа за направеното злодело кога-тогаш, и секогаш удира каде ако не во најмилото. Можеби не го знаеле вистинскиот термин, но како и да е се работи за карма. Да, точно. Старата кучка која кога враќа – враќа со камата.

Па, се пазеле колку-толку да не прават зло, да не патат наредните поколенија од проклетство. Но, како и да е, секогаш постоеле луѓе кои тоа го занемарувле, живееле од денес за утре. Ќе речеш прости и необразовани, неуки, лаици…
[su_custom_gallery source=”media: 14303″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”770″ height=”770″ title=”never”][/su_custom_gallery]
Нејсе. Што правиме за во сегашноста? Кога сите сме образовани, академски граѓани, родители на академски граѓани, во допир со интернетот – прозорецот кон светот? Што? Заборавате ли дека треба пред се, ако ништо друго, да бидеме луѓе? Убивате животни, ги храните вашите психопатски нагони, се правдате дека така ги штитите децата… Не, ќе им наштетите! Постои клетва, постои карма… А, кучката ќе удри баш таму кај што највише боли.
Продолжува кликнете тука
Share Button