Како економист спојува бизнис со задоволство (љубов)

Закон за вистинска љубов–>закон за реткост

*Гледано од економски аспект
*Економска литература на љубовта

заклучок:Вистинската љубов е ретка и му е потребна на секого

~СИСТЕМОТ (у една цела врска т.е relationship)~

-Понуда: (докажување,ти плаќаат нон-стоп пијачка)

-Конкуренција: (се натпреваруваат кој е боље)

-Побарувачка: (бараш некој посебен,некој што ќе ти купи нешо поскапо… Нешо ново на пазарот)

-Вредност: (карактерот,парите,телото и секако колку му е паметот!)

-Фактори кои го спречуваат остварувањето на целта: (дрољички :P)

Повеќе кликнете тука

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.